Itália – 9. nap

2022. október 8. szombat

9-kor megint megpróbáltunk elindulni. Utolsó itt töltött teljes nap lévén a kutyáknak akartunk kedvezni, mondván olyan klasszul végignyomták velünk a Garda-tó mentén fekvő főbb városokat, na meg Veronát, hogy mi magunk is csodálkoztunk. Végig pórázon halomnyi simogatni vágyó turista és autó között, aszfalton, néhol hosszabban napon gyalogolva.

A tó északi csücskén túl van egy tó, a Lago di Tenno. Ide indultunk a tó nyugati partján végighaladva. Eleve 2 órás útidőt írt, de mi hol egy kávéra álltunk meg, hol meg csak nézni a szörfösöket és kite-osokat. Tele volt a tó velük: az idő szép volt, gyönyörűen sütött a nap és kellemes szél volt (na meg szombat), így minden adott volt a számukra.

A Tenno-tó partján lévő parkolóban meglepően sok autó állt. Viszont azzal, hogy a tó körbesétálható kellemesen elosztott a tömeg.

A tó partja durván köves, cserébe a tó maga szuper tiszta. És csodálatosan türkiz színű. Szűk 3 órát időztünk el a tónál, majd visszafelé megálltunk még egy helyen, de tulajdonképpen nem ott ahol szerettünk volna, így abból csak egy kis séta lett és egy pisilés.

Délután 5-re a szállásra értünk, Bandival mi még elmentünk a boltba kajáért, hogy legyen a hazaútra. Aztán meg társasoztunk még egy jót.

Holnap reggel indulás haza. Sajnos hamar véget ért, de nagyon élveztük.

Hozzászólás