Olaszország – 7. nap

2014. július 16. – Taormina, Szicília

Taorminában egy végtelenül kis kedves szállásunk van bent az óvárosi részben korrekt reggelivel, itt most 3 éjszakát leszünk. Taormina eléggé a turistákra épült, viszont van sok szép régi épület, és egy római kori színház. Szóval délelőtt megpróbáltuk újra felfedezni a városkát, mert előző este csak sötétben láttuk.

_ORS5000

_ORS5003

_ORS5010

_ORS5029

_ORS5040

_ORS5043

_ORS5047

_ORS5048

_ORS5050

Délután muszáj volt tartanunk egy kis sziesztát. Egyrészt a tudat, hogy ily közel a szállás, másrészt majd lecsukodott a szemünk, és hát az időjárásra se panaszkodhatunk, meleg van rendesen.
Én még reggel kiszúrtam, hogy a szobánk terasz ajtaja egy kis szűk utcára néz, ahonnan a szemben lévő épület jól látszik. Vettem egy tekercs alufóliát. És ugyan nekem is majd leragadt a szemem visszafelé jövet a szállásra, de amint beléptünk a szobába máris a szoba besötétítése járt az eszemben. Vagyis csináltam a szállodai szobából egy camera obscurát. Az alufóliával totálisan besötétített szoba terasz ajtajára egy mini borsónyi lukat csináltam és az ott beszűrődő fény kivetítette a szoba falára az utcafronti képet fejjel lefelé. Bandi se aludt…

_ORS5062-2

_ORS5068-2

Meg kell állapítsam, hogy a szicíliaiak sokkal higgadtabbak, nyugodtabbak, mint északi társaik. Nincs folyamatos dudálás, nem beszélnek olyan hangosan, nem magyaráz mindenki ezerrel. Persze lehet hogy ez most ebben az üdülő városkában nem annyira mérhető, de nekem jelenleg így tűník.
Késő délután lelépcsőztünk a tengerpartra, ahonnan épp addigra kezdtek a népek visszaszállingózni a szállásaikra, így a tömeg elment mire mi leértünk. Kavicsos volt az a rész ahol voltunk, nem volt a legideálisabb, de úgy néztük, hogy egy kicsit odébbi rész az nem kavicsos. Bandi fürdött egyedül négyünk közül. Már nem sütött olyan erősen a nap, meg a víz se 28 fokos.

_ORS5077

_ORS5079

_ORS5081

_ORS5084

_ORS5093

Hozzászólás