Csehország, Cesky Krumlov, 2. nap – 2018. október 21.

Kutyákkal az új hely első éjszakája mindig egy kicsit nehezebb: mivel Pogo és Boogie kint alszanak otthon, így a lakás melege kicsit sok nekik. Meg az idegen hely(zet) is megbolygatja őket.

Az apartmanunk két szintes, van a nappali-konyha és fürdő az alsó részen, valamint a nappaliból nyíló lépcső az emeletre, ahol meg a két hálószoba. Mi azt terveztük, hogy a srácok lent alszanak a nappali részben, ott le is vettük a fűtést szinte nullára. De hát Pogo és Boogie már fél 4-kor a mi részünkben várták, hogy reggel legyen. Valameddig lehetett húzni-halasztani a reggeli séta kérdést, de végül, hogy legalább a többiek aludhassanak én 6-kor elmentem velük sétálni. Persze még tök sötét volt, ezért csak az első nap már felfedezett részre mertem vinni őket. Aztán ahogy világosodott úgy fedeztük fel a falu másik részét is. Lett is belőle másfél órás séta.

Lassacskán mindenki felébredt, megreggeliztünk és végül 10 után kicsivel nekivágtunk Cesky Krumlov feltérképezésének.

Először is megnéztük világosban a tegnap esti erdei utunkat. Így nem volt félelmetes. Ez az út a krumlovi vár városon túli oldalához is visz, ahol van egy kellemes ingyenes parkolási lehetőség. Míg mondjuk majd mindenhol máshol rendesen fizetni kell, hogy ott hagyd a kocsid. A vár kertje szabad volt a kutyák számára is, jó nagyot sétáltunk benne, majd lesétáltunk a vártól az óvárosi részbe.

Nagyon-nagyon aranyos város, amit könnyű bejárni. Ráadásul két übercuki Goldennel mindenki kedvesen mosolygott ránk. Mondjuk Tomi meg Eszter mindig előszeretettel kivették a kezünkből a fiúkat, majd begyűjtötték a bókokat.

Kétféle ember volt a városban: ázsiai turista vagy magyar turista… A magyarok nyitottan, hamar elkezdtek kutyázni (pláne mikor rájöttek, hogy mi is magyarok vagyunk), míg az ázsiaiak le akarták fotózni anélkül, hogy minket megzavarnának, ami egészen odáig fajult, hogy mikor a kis csapatunkról képet szerettem volna készíteni, akkor az ázsiai nő laza mozdulattal beállt a srácok mellé, hogy a barátja hamar készítsen róla és a kutyákról képet.

Ebédre pizzát ettünk a Nonna Gina nevű olasz pizzeriában, ami helyet elég véletlenszerűen találtunk, de nagyon is tudjuk ajánlani. Van kiülős része, ahol a kutyusokkal könnyedén le tudtunk ülni.

A kocsihoz visszamenet teljesen hátsó úton mentünk: először elhagyatott kis utcákon, majd egy kis erdei úton.

A korai kelés miatt nagyon jól esett a délutáni csendespihenő, ami után már csak terveztünk visszamenni a városba vacsorázni. Végül a csendespihenő után egy nagy társasjáték partyba torkollott az este, de olyannyira, hogy éjjel fél 2-ig nyomtuk.

Hozzászólás