Szlovénia – 10. nap

2017. augusztus 15.

Csudi jó időt ígértek mára, ami itt a Bohinji-tónál azt jelenti, hogy egy kellemes 25 fokig megy fel a hőmérséklet. Ami napsütéssel párosulva azért többnek hat.
Már első nap elhatároztuk Bandival, hogy egyik nap bérelünk majd egy csónakot a tavon és úgymond belülről is bejárjuk majd a tavat. A terv az volt, hogy ezt már Tomiékkal tesszük, hogy ők is élvezhessék a tó szépségét.

Reggel mind a négyen felkeltünk, hogy Pogocát megsétáltassuk, Pogo meg is lepődött. Jó nagy seta lett, mert majdnem két órásra sikeredett. Így mire elindultunk a tóhoz már épp delet ütöttek a templomban.


Ami csónakot kinéztünk napokkal ezelőtt arról kiderült, hogy nem is férünk bele ennyien. A másik, amit a fiúk preferáltak, az a motoros csónak, ami szintén nem volt bérelhető, mert már más valaki volt vele kint a vízen. Végül felajánlottak nekünk egy kevésbé szép, de legalább jó méretű evezős csónakot. Ráadásul ez volt a legolcsóbb, szóval egyenesen 5 óra hosszára béreltük ki. Egy hátránya volt: valakinek mindig eveznie kellett.

Pogo iszonyat jó fej volt. Nem félt a csónakban, sokkal inkább mondhatom, hogy élvezte és értékelte, hogy velünk van és hogy egy ilyen buliból se hagyjuk ki.


Több helyen is kikötöttünk, Pogot és magunkat megúsztatni. Bár bevallom őszintén nekem ez a víz még mindig hideg, én csak bokáig jutottam, de Eszter vagányan beugrott és húzatta magát a csónak mögött. Aztán Bandi az egyik parthoz közelítve megunta az evezést és kérte Tomit, hogy váltsa fel, de már neki se volt kedve evezni, így Tomi poénból kitalálta, hogy a csónak elején lévő kötelet a derekára erősíti és kiúszva kihúzza a társaságot. Ráhagytuk miközben nem hittünk benne. Meglepően hamar partot értünk.

A reggel csomagolt szendvicsek meg banán pont jól esett mindenkinek a kis délutáni sziesztával együtt.


Majd elindultunk vissza ugyanis az 5 órás bérelt időből több mint 3 el is repült.

A parttól éppen elindulva Tomi ismét fejébe vette, hogy ő úszik, sőt úszva húz minket. Már ment egy ideje, amikor kérte, hogy indítsunk el egy app-et a telefonon, amivel mérjük, hogy mennyit úszik és mennyi idő alatt. Elég messze voltunk a célponttól, ahova a hajónkat vissza kellett juttatni, de Tomi nem vacakolt, leúszta! Volt, hogy Eszter és Bandi is vele úszott. Percre pontosan akkor értünk vissza amikorra kellett. Több, mint 2 km-t úszott húzva a csónakot.


Nagy vacsorával zártuk a napot, majd haza gyalogoltunk.

1 thoughts on “Szlovénia – 10. nap

Hozzászólás